PRAVNE NAPOMENE

Mrežna stranica za potrebe ove pravne obavijesti podrazumijeva pojam koji pokriva cijelu mrežnu stranicu na domeni www.neyes.si s poddomenama i podstranicama (u nastavku mrežna stranica).

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Mrežna stranica u vlasništvu je tvrtke Arlen d.o.o., Letoviška pot 12, SI-6000 Koper, (u nastavku Arlen d.o.o.). Tvrtka Arlen d.o.o. nastojati će pravovremeno osiguravati točne i ažurirane podatke na svojoj mrežnoj stranici pri čemu će upozoriti korisnike da je mrežni sadržaj informativan. Neće preuzeti nikakvu odgovornost niti jamčiti za točnost odnosno ažuriranost sadržaja. Arlen d.o.o. ne preuzima odgovornost za možebitne činidbe korisnika na temelju objavljenih sadržaja.

Jednako tako tvrtka Arlen d.o.o. kao i druge pravne i fizičke osobe koje su sudjelovale u izradi mrežne stranice ne odgovaraju za možebitnu štetu koja bi mogla nastati pristupom, korištenjem ili nemogućnošću uporabe informacija na mrežnoj stranici kao i za greške ili manjkavosti u sadržaju. Sadržaje objavljene na mrežnoj stranici korisnici koriste isključivo na vlastitu odgovornost. Tvrtka Arlen d.o.o. zadržava pravo da u svakom trenutku kao i bez prethodne najave i upozorenja izmijeni mrežnu stranicu. Tvrtka Arlen d.o.o. ne preuzima odgovornost za bilo kakve posljedice privremene nedostupnosti stranice odnosno pojedinih sadržaja i/ili servisa. Tvrtka Arlen d.o.o. korisnicima preporučuje da se prije uporabe ili ocjene nekih od sadržaja na ovom mrežnom mjestu savjetuju sa stručnjacima te sve objavljene podatke obavezno provjere kod zaposlenika tvrtke Arlen d.o.o. ili ostalih stručnjaka. Sadržaje objavljene na mrežnoj stranici korisnici koriste isključivo na vlastitu odgovornost.

Mrežna stranica tvrtke Arlen d.o.o. sadrži podatke o proizvodima i uslugama iz naše ponude. Zbog prirode poslovanja može se dogoditi da isti nisu uvijek dostupni. Zadržavamo pravo izmjene cijena, proizvoda i usluga.

Zbog potreba i u interesu korisnika, mrežne stranice www.neyes.si mogu sadržavati poveznice na mrežne stranice trećih osoba i/ili informacije o trećima. Međutim, zbog same prirode globalne mreže, Arlen d.o.o. ne može dati nikakva jamstva u pogledu zaštite osobnih podataka na stranicama na koje vas upućuje, niti preuzima ikakvu odgovornost za sadržaj tih stranica. Nadalje, ne može jamčiti ispravnost, primati ili proslijeđivati pritužbe glede točnosti sadržaja bilo koje mrežne stranice za koju nudi poveznicu ili referencu.

AUTORSKA PRAVA

Cjelokupni sadržaj (informacije, datoteke, dokumenti, podaci, tekstualni zapisi, video zapisi, opisi proizvoda i usluga, grafičko oblikovanje web mjesta sa svim grafičkim elementima i ostalim sadržajima) objavljen na mrežnoj stranici www.neyes.si s poddomenama te sve aplikacije i sva tehnologija autorsko su djelo čiji je nositelj Arlen d.o.o. i kao takvi podliježu zaštiti autorskih prava i drugih oblika zaštite intelektualnog vlasništva prema Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima. Cjelokupni sadržaj na mrežnoj stranici vlasništvo je tvrtke Arlen d.o.o. te ga je zabranjeno reproducirati, mijenjati, razmnožavati, prodavati, patentirati, licencirati, kopirati, prikazivati, prenositi, tiskati, distribuirati, objavljivati ili na bilo koji drugi način koristiti u bilo koju javnu ili komercijalnu svrhu. Uporaba sadržaja dopuštena je isključivo u edukacijske i nekomercijalne svrhe ali samo pod uvjetom da se obavezno zabilježe i navedu sva upozorenja o intelektualnom vlasništvu i autorskim pravima. Kod svake uporabe sadržaja mrežne stranice (reprodukcija, mijenjanje, razmnožavanje, kopiranje, prenošenje, objavljivanje) kao izvori moraju obavezno biti navedeni tvrtka Arlen d.o.o. i mrežna stranica tvrtke www.neyes.si .

Zaštitni znakovi, uslužni znakovi, zaštitni znakovi proizvoda, logotipi, nazivi i ostali zaštitni znaci korišteni i prikazani na ovim mrežnim stranicama i poddomenama registrirani su zaštitni znakovi tvrtke Arlen d.o.o. i drugih pravnih i fizičkih osoba te društvo s ograničenom odgovornošću ima pravo njihova korištenja.

Svaka zlouporaba sadržaja u suprotnosti s navedenim odredbama, kao i uporaba tih sadržaja bez pisanog i kod bilježnika ovjerenog dokumenta strogo je zabranjena te predstavlja kršenje autorskih prava ili drugih prava intelektualnog vlasništva.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Podatke koje tvrtka Arlen d.o.o. prikupi putem mrežne stranice namijenjeni su isključivo korištenju tvrtke Arlen d.o.o. Tvrtka Arlen d.o.o. će s tako prikupljenim podacima postupati u skladu s važećim zakonodavstvom i etikom.

Posredovanjem osobnih podataka putem kontaktnog obrasca korisnik mrežne stranice www.neyes.si suglasan je da tvrtka Arlen d.o.o. te podatke koristi za internu uporabu, za statističku obradu, za potrebnu komunikaciju ili za obavještavanje o novostima. Pritom se tvrtka obvezuje da podatke neće posredovati trećim osobama ili tvrtkama.

U slučaju postojanja nesuglasnosti isto navesti na dnu kontaktnog obrasca ili poslati zasebni obrazac s tim predmetom. Više o zaštiti osobnih podataka potražite u Izjavi o privatnosti.

ZAVRŠNE ODREDBE

Porez na dodanu vrijednost nije uračunat u cijenu proizvoda i usluga tvrtke Arlen d.o.o. Navedene cijene su isključivo informativnog karaktera. Tvrtka Arlen d.o.o. zadržava pravo izmjene cijena.

Posjetitelji ove mrežne stranice podliježu zakonima Republike Hrvatske. Korištenjem ove mrežne stranice posjetitelj potvrđuje da je ovim dokumentom preuzeo pisane uvjete i odredbe te je s njima suglasan.

U slučaju spora nastalog radi korištenja ove mrežne stranice ili povezanosti spora s korištenjem ove mrežne stranice nadležan je sud u Kopru.

Izjava o privatnosti

Izjava o privatnosti (u nastavku: izjava) odnosi se na mrežnu stranicu www.neyes.si , s poddomenama (u nastavku mrežna stranica).

Opće informacije o mrežnoj stranici

Mrežne stranice u vlasništvu su slovenske tvrtke:
Arlen d.o.o.
Letoviška pot 12,
SI-6000 Koper

Izjava se odnosi na mrežne stranice www.neyes.si s poddomenama. Uporabom ove mrežne stranice suglasni ste da tvrtka Arlen d.o.o. pohranjuje i obrađuje vaše podatke sukladno načinima navedenima u nastavku izjave.

Kakve podatke prikupljamo na mrežnoj stranici

Prikupljanje osobnih podataka

Na mrežnoj stranici www.neyes.si putem kontaktnih obrazaca za slanje upita preko mrežne stranice prikupljamo sljedeće osobne podatke:

  • Ime i prezime
  • Adresa elektroničke pošte
  • Broj telefona (nije obvezno)

Prikupljanje tehničkih podataka

Na mrežnoj stranici www.neyes.si alatima za praćenje mrežne analitičke obrade odnosno statistike uporabe mrežne stranice moguće je automatski prikupiti neke od podataka o strojnoj i programskoj opremi vašeg računala. Ovi podaci mogu uključivati: IP adresu, vrstu preglednika, vrijeme posjete i adrese web mjesta koje ste posjetili na našoj mrežnoj stranici. Te informacije koristimo isključivo za praćenje statističkih podataka o posjećenosti i uporabi mrežnih stranica www.neyes.si kako bismo ih lakše prilagodili vašim potrebama.

Kolačići (cookies)

Kolačići (cookies) su posebne tekstualne datoteke koje na Vaše računalo spremi mrežna stranica koju posjetite. Kolačići obično spremaju vaše postavke, odnosno postavke za mrežnu stranicu. Tekstualne datoteke ne sadrže podatke o vašem identitetu. Služe isključivo kako bi preglednik prepoznao da ste ranije posjetili našu mrežnu stranicu i prikazao informacije prilagođene vašim potrebama. Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo (prilagođavanje mrežne stranice potrebama posjetitelja).

Preuzete postavke većine preglednika omogućavaju automatsko pohranjivanje kolačića na vaše računalo. Ako ne želite da se kolačići automatski pohranjuju na vaše računalo ili želite da vas preglednik na to upozori podesite sigurnosne postavke vašeg preglednika.

Mrežna stranica automatski pohranjuje kolačiće sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama. Više o kolačićima i prilagodbama postavki za pohranu kolačića možete pročitati na mrežnoj stranici www.neyes.si. Kliknite ovdje.

Tko i kako može koristiti vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke na mrežnoj stranici prikupljamo isključivo u svrhu obavljanja naše djelatnosti te poboljšanja ponude u cilju optimalnog rada mrežne stranice ili pružanja usluga na vaš zahtjev. Slanjem poruka suglasni ste da vaše podatke koristimo u sljedeće (interne) svrhe:

  • istraživanje tržišta (u interne svrhe),
  • slanje obavijesti o novostima koje se odnose na naše proizvode, usluge, web mjesta, …
  • Vaše osobne podatke obraditi će djelatnici zaduženi za provedbu gore navedenih radnji.

Kako štitimo vaše osobne podatke

Obvezujemo se čuvati i štititi vaše osobne podatke sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka i etičkim načelima. Vaše ćemo osobne podatke obraditi i koristiti isključivo u interne svrhe te ih bez vašeg dopuštenja nećemo posredovati trećim osobama.

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke i kako zahtijevati brisanje istih

Vaše osobne podatke čuvamo 10 godina.

U bilo kojem trenutku možete zatražiti brisanje vaših podataka iz naših baza. Možete nas kontaktirati na:

Arlen d.o.o.
Letoviška pot 12,
SI-6000 Koper.

M: +386 40 880 820
E: info@neyes.si

Zadnja promjena izjave: 03.12.2015.